Paulina Warchała

Szybki przepis na pyszny letni deser
1 paczka markiz czekoladowych - ok. 16 sztuk (ja użyłam ciastek oreo brownie) 1 opakowanie mascarpone 500 ml śmietanki 36% truskawki lub maliny (świeże lub mrożone) 3-4 łyżki cukru pudru miód
Ciastka wrzucamy do blendera i je rozdrabniamy, następnie układamy na spodzie pojemniczka.
Krem mascarpone i śmietankę miksujemy razem, dodając cukier puder. Powstały krem układamy jako kolejną warstwę (ten krem świetnie się też nadaje do tortów).
Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy na konsystencję musu lub lekko rozdrobnionych owoców (kwestia gustu). Jeśli mus okaże się mało słodki, można dodać odrobinę miodu. Uzyskany mus dajemy jako kolejną warstwę, następnie znowu nakładamy warstwę kremu i przyozdabiamy wedle uznania. 🙂 Deser przed podaniem warto schłodzić w lodówce.
