Szybka w przygotowaniu, zdrowa, pożywna i pyszna. Przedstawiam przepis na owsiankę w trochę zmienionej wersji 🙂 Można do niej dodać orzechy według upodobania, a żurawinę zamienić na np. świeże jagody. Można też dodać inne ulubione dodatki, a ugotować na ulubionym mleku, roślinnym lub zwykłym. Zachęcam do wypróbowania! 🙂
Składniki (na jedną dużą porcję):
- szklanka mleka (roślinnego lub zwykłego)
- pół szklanki płatków owsianych
- pół szklanki świeżej żurawiny
- garść orzechów włoskich
- pół szklanki purée z dyni
- dojrzały banan
Mleko zagotować. Na talerzu rozgnieść banana widelcem. Dodać do mleka płatki owsiane i gotować przez ok. 3 minuty. Dodać purée z dyni, żurawinę, banana i orzechy. Gotować jeszcze przez parę minut, odstawić z gazu. Przełożyć do miski. Smacznego! 🙂
