Najprostsze, a zarazem nietypowe, pyszne ciasto kakaowe. Dzisiaj nieco ciekawsza wersja zwykłego ciasta, urozmaicona o kawałki dobrze nam wszystkim znanego batonika – Snickers. Zachęcam do wypróbowania! 😀
Składniki:
- 4 jajka
- 1,5 szklanki cukru
- 2,5 szklanki mąki
- niepełna szklanka oleju
- niepełna szklanka oranżady lub coli
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- dżem (najlepiej wiśniowy lub śliwkowy)
- około 3 Snickersów (można zamiast nich dodać czekoladę)
- Ubijamy białka z cukrem.
- Następnie dodajemy resztę składników i wszystko ze sobą miksujemy.
- Do wyłożonej papierem do pieczenia blachy wylewamy ciasto.
- Na koniec kroimy nasze Snickersy na kawałki grubości ok. 1,5 cm i wbijamy je w ciasto.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 35-40 minut.

Smacznego! 😉