Pyszna babeczka z nutką malinową . Idealna na wiosenne dni 😀 Przepis od Dorotki z Kanady 🙂
Babka
Składniki:
- 180 g mąki pszennej
- 120 g mąki ziemniaczanej
- 200 g cukru
- 200 g masła
- 6 jajek
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Ubijamy jajka z cukrem (około 15 minut).
Do ubitych jajek, dodajemy mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i roztopione masło.
Pieczemy około 30 minut w temperaturze 360°C.
Lukier
Składniki:
Około 120 g cukru pudru
Około 50 g świeżych lub mrożonych malin
Przygotowanie:
Maliny miksujemy.
Możemy przetrzeć przez sitko, aby nie było pestek.
Do uzyskanego soku, dodajemy cukier puder.
Po uzyskaniu odpowiednej gęstości, polewamy ostygniętą babkę. Smacznego! 🙂
