Idealny przepis dla miłośników czekolady. Łatwy i szybki w wykonaniu, zapraszam do wypróbowania 🙂
Składniki:
- 150 g gorzkiej czekolady
- 100 g masła
- 100 g cukru
- 4 jajka
- 15 g mąki
- kostki mlecznej czekolady
Kostki mlecznej czekolady można zastąpić dowolną czekoladą smakową.
Przygotowanie:
Do rondelka wrzucamy rozdrobnioną gorzką czekoladę i masło, podgrzewamy na niewielkim ogniu aż do roztopienia się masła. Do miski wrzucamy cukier i jajka, ucieramy na gładką masę. Dodajemy wcześniej roztopioną czekoladę, a na końcu dorzucamy mąkę. Mieszamy łyżką. Wlewamy ciasto do foremek na babeczki zapełniając je do 3/4 objętości. Wciskamy kostkę mlecznej czekolady w środek każdej babeczki.
Pieczemy 9-10 minut w temperaturze 220⁰ C
Najlepiej smakują na ciepło! 🙂
